Sarajevska furka na Sarajevo artu!!!

U novom izdanju emisije Sarajevo art koja je na programu 09.juna donijet ćemo vam i razgovor sa autorima knjige “Sarajevska furka”. Riječ je o knjizi koja je prvo bila blog. Zanimljivu priču o tome dakle u emisiji Sarajevo art!

Evo šta su zapisali o knjizi njeni autori Ase – Asija Kamarić i Jacek – Jasminko Halilović:

“Sarajevska furka” je knjiga dvoje mladih autora, donedavno sarajevskih srednjoškolaca. Mi smo Ase i Jacek, i pokušali smo u ovoj knjizi predstaviti Sarajevo onakvo kakvo mi doživljavamo svakodnevno. Onakvo kakvo mi volimo, i kakvom se divimo.

Naše Sarajevo nije stalo na ovih 130 i kusur stranica. O njemu se može pisati puno više, ali smo dio svega toga morali ostaviti za drugi dio knjige, koji će, nadamo se, doći.

Ova knjiga je podijeljena u pet poglavlja. Nakon uvodnog dijela, redom se nižu: Lijepe stvari u Sarajevu, Kako živi Sarajevo, Veliki ljudi ovoga grada, Krvavo Sarajevo i Pjesme o Sarajevu.

Za više od godinu i po dana napisali smo preko 100 tekstova o Sarajevu, od kojih je 50 pažljivo izabranih našlo mjesto u ovoj knjizi. Inače, svi su prevedeni na engleski jezik, čime smo dali šansu strancima da upoznaju dušu Sarajeva. Svi tekstovi popraćeni su odgovarajućim slikama. Sve stranice su u punom koloru, knjiga je štampana na kvalitetnom 135-gramskom papiru i uvezana tvrdim koricama.

Knjiga je posvećena sarajevskoj djeci poginuloj u ratu od 1992. do 1995. godine.

Sada, kada je sve iza nas, možemo reći da smo ponosni na ovo što smo radili u slobodno vrijeme posljednjih gimnazijskih dana. “Sarajevska furka” nastala je isključivo zbog ljubavi prema Sarajevu, i njeno izdavanje su u potpunosti finansirali autori.

Nadamo se da će vam se, dragi čitaoci, knjiga svidjeti i da će vam pomoći da upoznate Sarajevo – onakvo kakvo ustvari i jeste.

Komentariši