Uživajte u ljetnom festivalu Baščaršijske noći

Znam da ste se mnogo puta zapitali zašto ne unosim informacije iz kulture, ali toliko je dešavanja da jednostavno ne mogu stići sve objaviti. Za sve one koji ne znaju, 01. jula otpočela je manifestacija Baščaršijske noći. Riječ je o ljetnom festivalu koji traje od 01. do 31. jula i ove godine se odvija po 11 put. Festival je zvanično otvoren Bečkim koncertom na centralnoj pozornici Vijećnica. O programu ovogodišnjeg festivala možete se vi[e informisati na oficijelnoj stranici Baščaršijskih noći: www.bascarsijskenoci.ba .
Kako ove godine po prvi put radim kao glasnogovornik ove manifestacije, tako da ću gledati da vas obavijestim o značajnim događajima na ovom festivalu. Ovom prilikom izdvojit ću samo nekoliko programa koje ne biste nikako smjeli propustiti:

10.07., 21:00 h, Kolobara han – “Prijatelji za Farah” – ovo je program posvećen našoj dragoj nedavno preminuloj Farah Tahirbegović. Ovbom prilikom okupit će se njeni prijatelji pisci.
12.07., 21:00 h, bašta Doma armije – Damir Imamović trio i Jadranka Stojaković – treba li još nešto reći?!, samo da dodam da ćete uživati u prekrasnim izvedbama sevdalinki i haiku poezije….
18.07., 21:00 h, Dom armije – Simfonijski orkestar Kairo – Ovj orkestar je prvi put u Sarajevu i to u okviru svoje Europske ljetne turneje. Koncert je u čast W.A. Mozarta.

1 komentar

Komentariši