O Sarajevo film festivalu je riječ…

Sezona godišnjih odmora je iza nas. Ostalo nam je još malo vremena da uhvatimo po koju zraku sunca iskoristimo nekoliko dana odmora, a onda sve to možemo zaboraviti.
Ono što sigurno nećemo zaboraviti jeste ovogodišnji 12. Sarajevo film festival. Bilo je mnogo nezadovoljnih gledalaca. Nekima je nedostajala holivudska produkcija na Open air-u, drugi su bili nezadovoljni ovogodišnjom dodjelom nagrada, a treći su zamjerili organizatorima što su sve goste Sarajevo film festivala odveli na jednodnevni izlet u Dubrovnik pored svih bosanskohercegovačkih prirodnih ljepota.

Voljela bih da, ukoliko ste prisustvovali ovogodišnjem izdanju Sarajevo film festivala, kažete svoja zapažanja i šta vam je najviše smetalo ili šta biste pohvalili ove godine?

U prošlom izdanju emisije Sarajevo art mogli ste se upoznati sa svim filmovima iz Takmičarskog programa, te saznati šta gosti festivala misle o SFF-u. Kritike su bile pozitivne, ali važno je i šta publika misli i kako gleda na sav taj “glamur”!

U narednoj emisiji donosim vam kratke razgovore sa: Mike Leigh-em, Marcom Muller-om, Rakan Rushaidatom, Marijom Škaričić i drugim gostima festivala.

Pišite!

Komentariši