Damir Imamović postavlja standarde!

U prostoru kafea Karabit, danas je (utorak 12.09.2006.) promovisan dugo najavljivani CD “Damir Imamovic Trio svira standarde”, a u ediciji Buybookovog programa “Sevdah ripablik”.

Tom prilikom prisutnim novinarima obratio se ispred izdavača Damir Uzunović koji je imao i prijedlog da se naziv CD-a preformuliše u “Damir Imamović trio postavlja standarde”, što bi odlično pristajalo, jer su violinista Vanja Radoje i kontrabasist Edvin Hadžić na čelu sa Damirom Imamovićem dokazali da se sevdalinka može pjevati i izvoditi na drugačiji način, u drugom prostoru i u drugom vremenu.
Ono što je bitno istaći je da se na CD-u sasvim slučajno nalazi deset sevdalinki čiji su autori nepoznati. Damir Imamović trio je krenuo obrnutim redoslijedom, prvo su svirali živo u kamernom prostoru pred odabranom publikom, a tek su onda snimili CD, a po svemu sudeći čeka ih i turneja kako po BiH, tako i ostalim zemljama Europe, što je još jedan od kurioziteta.
Ovaj trio će se već predstaviti i publici u Mostaru, a 29.09. publici u Tuzli, dok ih 12. 10. čeka festival u Ankoni. Još su tu i dogovori za Holandiju, a u oktobru i novembru možda će se predstaviti i u Beogradu i Zagrebu.

Večeras (12.09.2006.) u 20:30 h biće održan i njihov promotivni koncert u kafeu Karabit, na kojem će Damir Imamović Trio interpretirati sve pjesme koje su se našle na ovom CD-u, a vjerovali ili ne, ulaz na koncert je slobodan, što će reći, ko požuri i zauzme adekvatno mjesto uživat će u prekrasnoj interpretaciji sevdalinke. Na večerašnjem koncertu CD ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni od 15 KM, a inače u prodaji će biti 19 KM.

Nakon prvog slušanja ovog CD-a možemo biti ponosni na našeg Damira i žaliti što se našlo samo deset prekrasnih sevdalinki na njegovom prvijencu i to: Lov lovio Muhareme, Teško meni jadnoj u Saraj´vu samoj, Na hastalu gori svijeća, Omer beže, Djevo, djevo, Moj behare, Kraj potoka bistre vode, Oj, međice, međice, S one strane Plive i Sejdefu majka buđaše.

Vaš zadatak je samo da nakon koncerta, posjetite moj blog i ostavite komentar:)!!!

1 komentar

Komentariši